Peter Nordlund är grävallvarlig.

Träffa vår nya medarbetare Peter Nordlund

I höst kommer vår nya medarbetare Peter Nordlund åka runt i Sverige i en gul bil med husvagn och informera om Grävallvar. Om du ser honom får du gärna tuta eller komma fram och säga hej. Har du tur bjuder han på en göteborgsvits.

Välkommen till Grävallvarsgänget!
– Tack så mycket. Ska bli väldigt roligt eftersom jag gillar att resa runt i Sverige och träffa nya människor.

Vilken är din bakgrund?
– Jag kommer från Skövde men har bott i Göteborg, och bor nu i Götene. Jag har lagt fiber sedan 1999 både som anläggare och grävmaskinist. Dessutom har jag arbetat med projektering och arbetsledning. Så jag har stor erfarenhet av kabelentreprenad.

Vad ska du göra för Grävallvar?
– Jag ska besöka entreprenörer och företag i Sverige för att prata om vad man kan göra för att minska grävskador. Jag kommer även ta emot smarta tips på hur vi kan bli ännu effektivare i vårt förebyggande arbete.

Varför är det så viktigt att minska grävskador?
– Det är oerhört viktigt. Dels för den personliga säkerheten hos grävmaskinisten och anläggaren, men också för att det kan drabba privatpersoner som är beroende av ledningen. Till exempel äldre som har en nödtelefon. Det kan vara förödande om kabeln är sönder och personen inte kan kalla på hjälp i flera dagar. Skador på ledningarna innebär även stora kostnader för nätägarna och för den som orsakat skadan.

Hur kommer du åka runt?
– Jag kommer genomföra min lilla turné i bil och husvagn. Vi kanske kommer att foliera den gul med en stor Grävallvar-logga. Haha. Husvagnen är en Sprite Major från 1982. Så om ni ser mig är det bara att tuta när du kör förbi. Fast tuta högt för jag brukar lyssna på hårdrock på ganska hög volym när jag är ute och kör.

Vad gör du helst på fritiden?
– Jag gillar att röra på mig. Jag kommer delta i Sveriges enda 24-timmars mountainbike-lopp på Lida i Stockholm i september. Kul men oerhört jobbigt. Därför kommer cykeln självklart följa med i husvagnen.

När jag tröttnar på att trampa själv brukar jag hoppa upp på min Honda VTR 1000 F. En fantastisk motorcykel. Vi brukar tillbringa ungefär 300 mil per år tillsammans.

Mitt stora intresse är ju så klart familjen och sommartid blir det mycket tid tillsammans på vår segelbåt som ligger vid Mariestad. Fast båten och familjen tar jag inte med mig på turnen. Haha.

Dela med dig eller skriv ut:

Hjälp till att sprida kunskapen!

Vem vill du ska bli medlem i Grävallar?
Grävallvar