1000+ blivande maskinförare har lärt sig skydda ledningar med Grävallvar

Grävallvars och Ledningskollens e-utbildning “Lär dig skydda ledningar” är snart inne på sitt tredje år. Fler än 30 skolor som utbildar blivande maskinförare använder sig av utbildningen. Över 1000 elever har loggat in och genomfört upp till 15 utbildningsavsnitt.

Syftet med utbildningen är att skapa insikter om ansvar för ledningar vid markarbeten, vilka risker som finns och hur man hanterar dem. Den riktar sig främst till blivande maskinförare som utbildar sig vid gymnasieskolor eller yrkeshögskolor.
— Det är väldigt kul att se hur utbildningen används alltmer, säger Roger Lundgren, projektansvarig för Grävallvar och fortsätter:
— Ju tidigare vi kan höja medvetenheten om riskerna som finns med att skada ledningar desto bättre. Ytterst handlar det om maskinförarnas egen säkerhet men lika viktigt är det att skydda viktiga samhällsfunktioner.

Kostnadsfri och öppen för alla

Utbildningen är en del av det branschgemensamma initiativet Grävallvar och utvecklas i samarbete med Ledningskollen.  Den är kostnadsfri och öppen för alla som vill veta mer om risker och ansvar vid markarbeten.

 

Lär dig skydda ledningar!

Dela med dig eller skriv ut:

Hjälp till att sprida kunskapen!

Vem vill du ska bli medlem i Grävallar?
Grävallvar